Techniek voor onze toekomst
De toenemende energieprijzen en de onzekerheid over de aanwending van de traditionele energiebronnen laten ons inzien dat wij met zijn allen stil moeten staan bij het opwekken van deze energie. Dit alles om te kunnen blijven genieten van warmte en comfort in uw woning of bedrijfspand. Iedereen weet dat de traditionele energiebronnen niet onuitputtelijk zijn en dat de mogelijkheden om alternatieve energiebronnen te gaan gebruiken steeds meer voor de hand komen te liggen. Dit met als hoofdreden dat het tegenwoordig niet meer in uw nadeel hoeft te zijn. U werkt mee aan de reductie van de traditionele energiebronnen en uw maandelijkse energiekosten gaan omlaag.
Duurzame oplossingen
Het realiseren van bovenstaand is mogelijk door duurzame oplossingen toe te passen. Hierbij kunt u denken aan het installeren van zonnepanelen, zonneboiler of warmtepompen. Het combineren van deze duurzame oplossingen leidt automatisch tot betere resultaten. Daarnaast is het mogelijk om uw huidige CV-installatie te optimaliseren. Vele huishoudens zijn zich niet bewust dat dit al aanzienlijk kan schelen op het maandelijks verbruik. De terugverdientijd op de investering van deze duurzame oplossing is afhankelijk van de omgang en het huidige verbruik. Wij laten u graag in een persoonlijk gesprek zien wat voor u de investering is en de hierbij behorende terugverdientijd op de duurzame oplossing die u wenst. Laat u door ons overtuigen van de voordelen van de duurzame oplossing, doe er uw voordeel mee.
Wat is een zonneboiler
Een zonneboiler is een systeem dat bestaat uit een voorraadvat en een zonnecollector. Heel eenvoudig gesteld is het niets anders dan een systeem dat op basis van daglicht van de zon het voorraadvat van warm water kan voorzien. De werking is iets minder eenvoudig, onderstaand krijgt u een korte toelichting.
De werking van een zonneboiler
De zonnecollector wordt op uw dak gemonteerd, deze collector bevat een vloeistof die door daglicht opgewarmd kan worden. Doordat deze vloeistof in een gesloten systeem door de collector en het voorraadvat gepompt wordt is het mogelijk om water te verwarmen. Een zonneboiler werkt ook als de zon niet schijnt. Door de plaatsing van een warmtewisselaar tussen het voorraadvat en de leidingen die door uw huis of bedrijfspand lopen is het mogelijk om ook daadwerkelijk warmwater te leveren aan deze ruimtes. Mocht de temperatuur van het geleverde warm water niet toereikend zijn dan is het mogelijk om met uw huidige cv-ketel het warme water na te verwarmen.
Investering, besparing en terugverdientijd
De investering die u voor een zonneboiler over moet hebben is afhankelijk van de capaciteit die uw huishouden of bedrijf nodig heeft. Dit is eenvoudig na te gaan door uw huidige verbruik in kaart te brengen. Hoe meer zonnecollectoren u plaats hoe groter het voorraadvat moet zijn, het is u wel aan te raden dit goed af te stemmen. Overcapaciteit is zonde maar warm water is vaak niet voldoende aanwezig. De opbrengst en dus de besparing van een zonneboiler is optimaal wanneer deze onder de juiste condities geplaatst kan worden. De levensduur van een zonneboiler systeem wordt langer terwijl bij stijgende energieprijzen de terugverdientijd steeds lager wordt. Het is mogelijk om met een relatief lage investering een groot voordeel te gaan behalen. Laat u adviseren door een specialist en vraag een offerte op maat aan om te zien hoeveel voordeel het u kan opleveren.
Warmtepompen
Slim omgaan met warme lucht, bodem en grondwater dat is wat een warmtepomp doet. Op een verantwoorde wijze wordt u huis of bedrijfspand op een duurzame manier verwarmt en waar nodig gekoeld. Het systeem kan gezien worden als een koelkast die precies tegenovergesteld functioneert zoals wij deze normaliter in onze huishoudens kennen.
Het systeem
De werking van het systeem is vrij eenvoudig uit te leggen. Een warmtepomp is instaat om warmte te ontrekken uit de buitenlucht, de bodem en het grondwater. Op deze wijze kunt u uw huis of bedrijfspand op een duurzame wijze verwarmen. Tevens is het mogelijk om in een warm seizoen het systeem te gebruiken als koelsysteem. Om de warmte uit de bodem te onttrekken wordt er bij een bodemwarmtepomp een leiding geplaatst waar vloeistof doorheen gepompt wordt. Deze vloeistof is instaat om de warmte uit de bodem te ontrekken en deze door te voeren naar de woningen of het bedrijfspand.
Bronnen en systemen
Zoals bovenstaand genoemd is het op drie manieren mogelijk om warmte te ontrekken. Dit is de buitenlucht, waarbij warmte uit de buitenlucht ontrokken wordt en gebruikt wordt voor de verwarming van het water.
De bodem is de tweede bron, de zon is de verwarmingsbron om het aardoppervlak op te warmen. Door slimme leidingen te plaatsen onder de grond is het mogelijk om hier warmte aan te onttrekken. Ideaal om uw woning of bedrijfspand te voorzien van een aangenaam binnenklimaat.
Het grondwater wordt naar boven gepompt en de warmte wordt hieruit onttrokken. De warmte wordt gebruikt en het koele water wordt teruggeleverd. Een kanttekening die hier gemaakt moet worden is het gebruik van de bovenstaande bronnen. Voor bestaande bouw zijn alleen de buitenlucht en het grondwater interessante bronnen. Voor een bodem warmtepomp zijn ingrijpende werkzaamheden nodig, lees renovatie. Bij nieuwbouw is het gebruik van een bodem warmtepomp een stuk eenvoudiger.
Koeling
In warme seizoenen kan een warmtepomp het koude grondwater gebruiken om uw woning of bedrijfspand te koelen. Het grote voordeel, één systeem voor zowel verwarmen als koelen. Comfortverhogend en voordelig in relatie tot een extra investering in bijvoorbeeld een airconditioning.
Rendement
Bij het gebruik van warmtepompen wordt het zogeheten COP principe gehanteerd. Dit is de Coëfficiënt Of Performance, dit geeft de verhouding tussen de hoeveelheid energie die de warmtepomp levert in verhouding tot de hoeveelheid energie die een warmtepomp nodig heeft om te kunnen functioneren. Een warmtepomp is instaat om circa 75% van de warmte die nodig is om een gemiddeld huis te verwarmen zelf te generen. De overige 25% is verreist als energie om de warmtepomp te laten werken. Door €25 aan energie te gebruiken genereert u €100 aan warmte.
Laat u informeren door een specialist die eenvoudig de voordelen voor u in kaart brengt.
CV-optimalisatie
In alle huishoudens en bedrijfspanden is wel een CV installatie aanwezig. Deze CV installaties zorgen voor de warmwater voorzieningen binnen deze huizen en gebouwen. Dit warme water dient voor een groot deel als warm water voorziening voor de radiatoren die een ruimte op een gewenste temperatuur moet krijgen. Dit is in vele huizen en bedrijfspanden niet goed ingeregeld. Vaak moet u lang wachten op een warme radiator die vervolgens weer te warm wordt. Dit verschijnsel komt bij circa 75% van de gebruikers voor.
Hoe te verbeteren
De huidige technieken maken het mogelijk om snel inzichtelijk te krijgen waar het fout gaat binnen het systeem van CV installatie, leidingen en radiatoren. Het kan gezien worden als een keuring van het CV systeem binnen uw huis of bedrijfspand. Hier kunnen punten naar voren komen die de werking beperken. Het verhelpen van deze beperkingen in combinatie met het op de juiste wijze inregelen van de radiatoren zorgen voor een optimale werking van de CV installatie. Het inregelen wil inhouden dat iedere radiator voorzien wordt van dezelfde doorstroom en temperatuur van het warme water.
Wat levert het op
- Besparing op uw gasverbruik, afhankelijk van het huidige functioneren van de CV installatie. Wanneer er te veel warm water door de radiatoren stroomt wordt er veel gas verbruikt om dit water te warmen. Hier is 10% tot 15% reductie te behalen.
- Snel terugverdiend
- Comfortverhoging in huis of op kantoor
- Minder belastend voor het milieu door reductie gasverbruik
Tip
Vervang de handbediende radiatorafsluiters voor radiatorthermostaten. Hiermee kunt u veel efficiënter instellen op welk niveau de radiator moet functioneren. Deze radiatorthermostaat maakt het namelijk mogelijk om de hoeveelheid warm water die door de radiotor moet stromen af te stemmen op de warmte behoefte in een ruimte.
Bent u nieuwsgierig naar welke de besparingen u kunt realiseren door de optimalisatie van uw CV ketel? Laat u adviseren door een specialist die binnen een paar stappen aan kan tonen wat er mogelijk is binnen uw huishouden of bedrijf.
Cookies
Op deze site gebruiken wij cookies