Service & onderhoud

Wat te doen bij storingen?

Controleer bij storing aan uw CV-ketel altijd eerst of de waterdruk in uw CV-installatie voldoende is, want het bijvullen van water door ons valt niet onder het contract en zal dus in rekening gebracht worden.

Heeft u een storing of vertrouwt u het niet, trek dan de stekker van het toestel uit het stopcontact zodat u er zeker van kunt zijn, dat er geen verdere defecten aan onderdelen kunnen komen. U kunt ons dan direct bellen, wij doen de rest.

ro_covrij_xl_rgb

Wat houdt een onderhoudscontract bij ons in?

Een onderhoudscontract houdt in dat u een bepaald bedrag per jaar per toestel betaalt. Voor dit bedrag wordt uw toestel 1 keer per jaar gecontroleerd, afgesteld, schoongemaakt en in geval van storing aan uw toestel hoeft u geen voorrijkosten en werkloon te betalen. Voor een HR-ketel kunt u een 2-jarig contract afsluiten. Wij komen dan 1x in de twee jaar onderhoud aan uw toestel plegen.

Dus onderdelen die vernieuwd moeten worden, worden wel in rekening gebracht!

Lekkages aan uw toestel(len), (inwendige vervuiling van wisselaars, zeven, boilers en platenwisselaars), het vernieuwen van toestellen, inlaatcombinaties, mengventielen, expansievaten, kranen, koppelingen, buizen, radiatoren e.d. vallen niet onder het contract. Wij zijn CO-VRIJ gecertificeerd om aan gasverbrandingstoestellen te mogen werken. Deze wet is op 1 april 2023 ingegaan.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag`s morgens 08.00-09.00 uur, `s middags 16.30-17.30 uur. Andere tijden na telefonische afspraak.

Als u na 17.00 uur of in het weekend telefonisch contact met ons opneemt kan het zijn dat u ons antwoordapparaat aan de lijn krijgt. U krijgt dan een telefoonnummer door van onze storingsmonteur. Alleen wanneer u een storing of een spoedgeval hebt kunt u dit nummer bellen en kunt u met de monteur overleggen wat u kunt doen en of hij naar u toe moet komen.

Bijvullen CV-ketel

Het bijvullen van de CV-ketel is van belang doordat de waterdruk van de verwarmingsinstallatie kan afnemen. Dit zorgt ervoor dat de verwarming niet meer goed kan verwarmen. Dit is waar te nemen op de meter van de CV-ketel. U kunt eenvoudig zien of de waterdruk nog hoog genoeg is, de wijzer van de meter bevindt zich in het groene deel. Wanneer de wijzer in het rode gedeelte staat dan dient de CV-ketel bijgevuld te worden. Het bijvullen van de CV-ketel hoeft niet lastig te zijn. Heeft u liever dat een specialist dit voor u uitgevoerd zodat u na afloop weer beschikt over een CV-installatie die optimaal werkt, neem dan contact met ons op. Wanneer u dit zelf uit wil voeren dient u de stekker van de CV-ketel uit het stopcontact te halen. De vulslang moet met water gevuld zijn, hierop volgend kunt u deze aansluiten op de CV-ketel. Wanneer de meterstand weer in het groene bereik zit is de CV-ketel gevuld. Vaak wordt het bijvullen gecombineerd met het ontluchten van de CV-ketel en het expansievat, lees hier onderstaand de werkwijze. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Ontluchten van radiatoren en expansievat

Doordat er luchtbellen in de leidingen aanwezig kunnen zijn kan het voorkomen dat een radiator niet warm wordt. Deze luchtbellen worden veroorzaakt door een te lage druk in de CV-ketel. Dit probleem is te voorkomen door het gehele systeem te ontluchten. Hierbij gaat het om zowel radiator als expansievat. U heeft bij koop, huur of overdracht van het huis of bedrijfspand de beschikking gekregen over het ontluchtingssleuteltje. Met dit sleuteltje kunt u het ventiel op de radiatoren opendraaien en laten ontluchten. Wanneer er water uit spuit kunt u het ventiel weer dichtdraaien, zorg ervoor dat u altijd een emmer onder het ventiel hangt of zet. Begin met het ontluchten beneden en werk alle radiatoren af naar boven. Het expansievat kan op dezelfde wijze ontlucht worden. Lijkt het toch te ingewikkeld, besteedt het dan uit, u bent er dan zeker van dat een vakman voor u aan de slag gaat.

Onderhoudsabonnement

Het afsluiten van een onderhoudsabonnement adviseren wij altijd naar onze klanten toe. Dit heeft meerdere redenen. U heeft altijd een specialist achter de hand die voor u kleine storingen en defecten direct kan repareren. Dit zorgt er weer voor dat de installaties optimaal blijven werken, dit is voor het comfort in de woning of bedrijfspand wel zo prettig.

Wanneer u nieuwe installaties aan moet schaffen krijgt u de mogelijkheid om zeer voordelig een onderhoudsabonnement af te sluiten, u bent altijd voordeliger uit dan wanneer u achteraf een installateur met spoed op moet bellen om iets te laten repareren. Profiteer van deze voordelen en sluit daarom altijd een onderhoudsabonnement af.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies